Semster Semster logo
Havinghastraat 32 1817DA Alkmaar 0610450949

Positionering & visuele identiteit.

Een positionering is de kortst mogelijke samenvatting van wat uw product / dienst is, wat het doet (‘merkbelofte’) en voor wie het bedoeld is zodat een potentiële klant snel kan opmaken of uw product / dienst degene is die zijn behoefte kan vervullen of probleem kan oplossen.

Elementen van de positionering

Uw positionering komt tot uiting in uw bedrijfsnaam, eventueel aangevuld met een descriptor en een tag line. De positionering is de tekstuele vertaling van uw identiteit. Uw logo en huisstijl vormen de visuele vertaling van uw identiteit, waarbij het logo dient te zorgen voor visuele herkenning.

De functie van uw bedrijfsnaam, descriptor, tag line en logo is dat u zich onderscheidt en opvalt tussen uw concurrenten én al die duizenden boodschappen die op mensen worden afgevuurd.

Fundament van een merk

Een goede positionering is de basis voor het creëren van een merk, in het Engels ook wel ‘brand’ genoemd. En de reden dat u een sterk en bekend merk moet willen worden is omdat merken winstgevender zijn dan merkloze producten. Merken zijn in staat hogere prijzen te vragen en mensen willen bij sterke merken horen.

Belangrijke investering en geen kostenpost

Heel veel bedrijven ontlenen hun hoge waarde voornamelijk aan hun merk en niet aan de bezittingen die ze op de balans hebben staan. Denk daarbij aan Nike, Coca-Cola, Google, Apple en Facebook. Een investering in uw positionering en uw visuele identiteit kan wellicht wel eens de belangrijkste investering zijn die u doet in uw bedrijf of product.

De basis voor succes

Uw verkoopinspanningen leveren zoveel meer op als uw basis goed staat. Laat ons u daarom helpen bij het creëren van uw positionering, herpositionering, bedrijfsnaam, tag line en logo en huisstijl. Een mooie businesscase van ons kunnen op dit gebied is de herpositionering van Dapper en van Aalst Makelaardij.

Daarom Semster

  • Bewezen succesvolle werkwijze

  • Website lease

  • Succesafhankelijke afspraken mogelijk

  • Voor ondernemers door ondernemers

Referenties

De overstap naar Semster heeft ons zakelijk succesvoller gemaakt, maar het succes heeft wel een prijs; we werken harder dan ooit! Hopelijk komt er een fase waarin we het weer wat rustiger krijgen. Dat is meestal pas aan het einde van het seizoen.

Minke van Weerdhuizen & Martijn Veldheer Sports Unlimited

Peter beheert sinds enige tijd onze internet marketing. Al sinds het begin is er een goede en prettige samenwerking. Peter is kundig en legt alle mogelijkheden duidelijk uit. Aanrader voor iedereen die zijn bedrijf met een goede marketing een nieuwe stap wil laten maken!

Bram Broekemapixelbyte.nl

Cases

Bekijk alle cases