Samenwerkingsvormen

Samenwerkingvormen.

Samenwerken, oftewel ‘1+1=3’ en ‘win-win’

Wij houden van en geloven in samenwerken. Als er een ding is dat wij hebben geleerd van meer dan 15 jaar werken met en voor ambitieuze ondernemers is dat het vermogen om een goed team samen te stellen en te managen dé sleutel is tot succes. Een scherp oog voor de soort mensen en de kwaliteiten die er in team een nodig zijn is wat succesvolle ondernemers onderscheidt. Daarbij horen natuurlijk vaardigheden zoals delegeren, reflecteren op het eigen gedrag en de wil om het constant beter te doen.

Team samenstellen

Groeien gaat via systemen, processen, automatisering én mensen. Of dat nu medewerkers zijn of mensen die u extern inhuurt. Wees dus zorgvuldig bij het aannemen van medewerkers en het inhuren van externe partners. Wij spreken overigens bewust van ‘medewerkers’ in plaats van ‘personeel’ en ‘partners’ in plaats van ‘leveranciers’.

Samenwerkingsvormen

Projectmatig

De start van een langdurige samenwerking begint vaak met het doen van een eenmalig, kortlopend project zonder al te grote financiële risico’s. Wij begrijpen dat wij uw vertrouwen dienen te winnen alvorens u meer aan ons toevertrouwt.

Projecten hebben een kop en een staart en worden vooraf transparant begroot zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Deadlines halen en goede communicatie zijn daarbij belangrijk.

Part time

Voor heel veel van onze klanten verrichten wij langdurig part time werkzaamheden. Tegen een vaste prijs per maand verrichten wij van tevoren goed gedefinieerde marketing- en communicatietaken. Vanaf 16 uur per maand verrichten wij onze werkzaamheden desgewenst op locatie. Afhankelijk van uw locatie kan dat in dagdelen of hele dagen.

Interim

Wij spreken van een interim opdracht als er sprake is van een afname van minimaal drie dagen per week gedurende maximaal 1 jaar waarbij het noodzakelijk is dat er geheel of gedeeltelijk op locatie wordt gewerkt. Typische interim opdrachten zijn bijvoorbeeld het opzetten en / of stroomlijnen van een (online)marketingfunctie of marketingafdeling of het verankeren van de commerciële verantwoordelijkheid in een management team.

Coaching / mentoring

Veel ondernemers ondersteunen we ook met marketing coaching en mentoring. We stellen gezamenlijk een plan op en zien er op toe dat het plan wordt uitgevoerd waarbij wij doorgaans enkele taken (part time en projectmatig) verrichten, maar de ondernemer zelf ook bepaalde taken verricht. Regelmatig is er overleg over de voortgang van de vastgestelde prioriteiten en zijn beide partijen ‘accountable’.

Daarom Semster

Referenties

De overstap naar Semster heeft ons zakelijk succesvoller gemaakt, maar het succes heeft wel een prijs; we werken harder dan ooit! Hopelijk komt er een fase waarin we het weer wat rustiger krijgen. Dat is meestal pas aan het einde van het seizoen.

Peter beheert sinds enige tijd onze internet marketing. Al sinds het begin is er een goede en prettige samenwerking. Peter is kundig en legt alle mogelijkheden duidelijk uit. Aanrader voor iedereen die zijn bedrijf met een goede marketing een nieuwe stap wil laten maken!

Cases

Bekijk alle cases