Hosting is een ander woord voor de opslagplaats van jouw website. Helaas onderschatten wij vaak het belang van een veilige hostingomgeving. Website-eigenaars kiezen meestal voor de laagste prijs bij een zgn. budgethostingpartij, waar een lage prijs (de enige) prioriteit heeft en veiligheid weinig (of geen) aandacht krijgt. Daarom geven wij in dit artikel extra aandacht aan de veiligheid van jouw website én welke aspecten van hosting je kunnen helpen bij het maken van jouw keuze.

De impact van gehackt worden

Gehackt worden is tegenwoordig aan de orde van de dag. Ook in Nederland. Zo werden onlangs de servers van MijnDomein.nl gekaapt door internetcriminelen om spam vanaf te versturen. Dit kan enorme impact hebben op de prestaties (laadtijden) en vindbaarheid van jouw site. Stel je eens voor wat het voor jouw (online) business betekent als jouw website op Google staat geïndexeerd met het onderschrift deze site is mogelijk gehackt?

Daarom is het enorm belangrijk dat jouw website wordt opgeslagen in een goed beveiligde omgeving. De continue doorontwikkeling van onze internetinfrastructuur maakt het voor hackers kinderspel om op websites in een laag beveiligde hostingomgeving in te breken.

Door de toegankelijkheid van websites en gebruiksvriendelijkheid van CMS-software is het aantal websites en daardoor de vraag voor hosting sterk toegenomen. Als gevolg daarvan schoten budgethostingpartijen als paddenstoelen uit de grond. Deze low-budget aanbieders hebben maar één doel: zo goedkoop mogelijk hosting aanbieden. Hun servers zijn daarop ook ingericht.

Wat maakt een hostingomgeving veilig?

Er zijn vele factoren die meespelen in het beveiligen van een hostingomgeving. Beter gezegd; met het regelmatig uitvoeren van updates ben je er nog lang niet. Dit is helaas wel waar budgethostingpartijen op inzetten.

Waar je bij een budgethostingpartij voor tekent is een opslagplaats zonder sleutel van de voordeur, terwijl de binnenkant ook het nodige onderhoud vergt: het besturingssysteem (bijv. Windows of een Linux-variant), de gebruikte webserver (bijvoorbeeld Apache) en alle gekoppelde modules dienen te allen tijde voorzien te zijn van de laatste beveiligingsupdates. Daarnaast zijn er meerdere fysieke aspecten die óók een rol spelen, bijvoorbeeld:

- Hoeveel websites worden uitgevoerd op één server?

- Worden deze allemaal in een eigen omgeving uitgevoerd, zodat je geen last hebt van ‘misdragende buren’?

Allemaal factoren waar jij geen invloed op hebt.

Low-budget servers maken het gemakkelijk voor internetcriminelen om jouw website te hacken, waardoor niet alleen jouw gegevens het risico lopen misbruikt te worden, maar ook de gegevens van jouw klanten! Om over de kosten van herstel nog maar te zwijgen…

Uw bedrijfswebsite in een veilige omgeving

Wij bieden hosting aan op een professioneel platform waarbij het risico op hacken tot een minimum wordt beperkt. We zijn met hosting begonnen omdat we merkten dat de veiligheid bij sommige hostingpartijen te wensen overliet.

Na het oplossen van de problemen en het uitvoeren van het hoognodige onderhoud zijn de websites overgezet naar de beveiligde omgeving waarop Semster hosting aanbiedt. Dit komt niet alleen ten goede van de veiligheid en prestaties van jouw website, maar het geeft ons ook de mogelijkheid betere service te kunnen verlenen. Korte lijntjes en duidelijke afspraken, omdat de hostingomgeving in eigen beheer is.

Ben jij een ondernemer die zichzelf serieus neemt? Dan verdient jouw website een razendsnel, veilig platform om jouw klanten te bedienen. Bekijk hier onze pakketten of informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072 – 520 10 53.

Onze klanten geven ons een 9.6/10!

Contact formulier

Heeft u een vraag of opmerking, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Kennisbank

Op de hoogte blijven?

Hieronder kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. 4 x per jaar handige marketing tips en info over internet.

Contact informatie

Semster

Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar

085 065 54 13 06 - 10 450 949

info@semster.nl info@semster.nl