Webshop design in PrestaShop

PrestaShop is een gratis webwinkel platform met enorm veel mogelijkheden en desondanks vrij eenvoudig onder de knie te krijgen.

PrestaShop is een gratis, open source webshop platform dat gelanceerd is in 2007 en in 2010 en 2011 winnaar was van beste open source zakelijke toepassing prijs. PrestaShop wordt inmiddels gebruikt door 200.000 webshops wereldwijd waaronder de volgende Nederlandse http://www.prestashop.com/nl/showcase.

De software is geschreven in PHP en maakt gebruik van de MySQL database. PrestaShop is vertaald in 63 talen, maar wordt alleen volledig ondersteund in het Engels, Frans, Portugees, Duits, Spaans, Italiaans, Pools, Russisch én Nederlands.

Technische ondersteuning wordt verleend via betaalde ondersteuningsplannen of gratis ondersteuning via het officiële forum dat inmiddels bestaat uit 600.000 actieve leden. De makers van PrestaShop hebben een officiële marktplaats voor betaalde modules en sjablonen die PrestaShop Addons heet.

Voordelen van PrestaShop

  • Flexibiliteit: dankzij de PrestaShop administrator tool (back office), is het gemakkelijk om in de webwinkel functionaliteiten toe te voegen of te verwijderen afhankelijk van wat de webwinkel eigenaar wenst.
  • Schone programmeercode: het framework en de technische infrastructuur is duidelijk en goed geprogrammeerd. Dat heeft voordelen voor de vindbaarheid in Google.
  • Lichtgewicht: PrestaShop software is maar +- 5.5 MB en is snel te installeren en te updaten. Zelfs klanten met een langzame internetverbinding kunnen de webwinkel snel laden.
  • Gebruikersinterface: de interface en menustructuur is slim opgezet door middel van hoofd tabjes met daaronder het submenu. Bovendien is het invoeren kinderspel want het gehele proces van invoeren van producten is duidelijk weergegeven.
  • Templates: de eigenaren kunnen sjablonen aanpassen en/of een eigen sjabloon maken.
  • Marketing: u kunt uw klanten op verschillende manieren benaderen, denk aan nieuwsbrieven, kortingen, vouchers.
  • iDEAL modules zijn gebruiksklaar.

Nadelen van PrestaShop

  • Gebrek aan gratis modules. De meeste modules die nodig zijn bij het draaien van een volledige webwinkel kosten geld. Voordeel is dan weer wel dat de meeste modules online te downloaden zijn dus als het budget het toelaat dan hoeft dit geen probleem te vormen.
  • Het standaard sjabloon is ook echt standaard en lite. Maar met onze hulp is dat eenvoudig uit te breiden en aan te passen.
  • Door de relatieve onbekendheid kan het lastig zijn om een standaardmodule te vinden voor het koppelen aan een boekhoudprogramma.

Conclusie

PrestaShop is geschikt voor startende en kleine bedrijven die online producten willen verkopen. Het heeft een mooie AJAX geanimeerde winkelmand met zeer veel bruikbare functionaliteiten.

Werkwijze

Bij een kennismaking inventariseren we de doelstellingen die uw wilt bereiken met de webshop en uw wensen ten aanzien van de webshop. Aan de hand daarvan maken we een modulaire, duidelijke begroting op grond waarvan u een beslissing kan nemen. Na een akkoord geven we een planning af.

Bel ons op indien u een PrestaShop webshop wilt of heeft en ondersteuning wilt

Peter Lagerwaard is bereikbaar voor vragen over PrestaShop op 06 - 1045 0949. In een persoonlijk kennismakingsgesprek van een uur kunt u kijken of het klikt en of we iets voor u kunnen betekenen.

 

Onze klanten geven ons een 9.6/10!

Contact formulier

Heeft u een vraag of opmerking, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Kennisbank

Op de hoogte blijven?

Hieronder kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. 4 x per jaar handige marketing tips en info over internet.

Contact informatie

Semster

Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar

085 065 54 13 06 - 10 450 949

info@semster.nl info@semster.nl

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten