Responsive website voor mobiel tablet en pc

Responsive wil simpelweg zetten dat uw website of webshop zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop het wordt bekeken. Oftewel mobielvriendelijk is.

Sterke toename in gebruik van tablets en smartphones

De toename in het bezit van mobiele apparaten zoals tablets en smartphones is enorm en de verwachting is dat dat alleen maar toeneemt. De formaten van tablets en smartphones groeien naar elkaar toe en de functionaliteiten van mobiele apparaten worden alsmaar uitgebreider en beter. Dat betekent dus ook dat het steeds belangrijker wordt dat uw website of webshop goed leesbaar is op alle soorten mobiele apparaten, maar ook dat de belangrijkste functionaliteiten werken op deze apparaten. Als uw website of webshop niet goed werkt op mobiele apparaten zitten uw gebruikers binnen een paar klikken of swipes bij uw concurrent.

Google beloont gebruiksvriendelijkheid per 21 april 2015

mobilefriendlyAls zelfbenoemd 'hoeder' van de gebruiksvriendelijkheid van websites en webshops beloont Google websites en webshops die 'mobiel vriendelijk' zijn met hogere posities in de onbetaalde resultaten van Google. In de blog post 'Finding more mobile-friendly search results' legt Google in detail uit waarom ze hiertoe overgaan. Bij de mobiele zoekresultaten vermeldt Google tegenwoordig 'voor mobiel' als een website of webshop mobiel vriendelijk is. U kunt dus maar beter zorgen voor een mobiel vriendelijke website, enerzijds omdat uw gebruikers dat simpelweg van u verwachten en anderzijds omdat Google u anders 'straft' met verlies van bezoekers naar uw website door uw posities in de onbetaalde resultaten van Google te verlagen.

Responsiveness: 'one site fits all'

De eenvoudigste manier om er voor te zorgen dat uw website mobiel vriendelijk wordt gevonden is om uw website responsive te maken. Dat betekent simpelweg dat uw website zich automatisch aanpast aan formaat van het beeldscherm. In het geval u een nieuwe website laat ontwikkelen is het zelfs een goed idee om 'mobile first' te denken. Dat wil zeggen dat u uitgaat van wat een mobiele gebruiker verwacht qua content en functionaliteiten. Doorgaans zorgt dat er voor dat alle franje uit het ontwerp wordt gestript en dat er een focus komt op de kernprioriteiten van de website.

Belangrijke voordelen van een responsive website

  • gebruiksvriendelijkheid (op alle apparaten goed leesbaar en bedienbaar) die gunstig is voor uw business
  • gunstig voor zoekmachine optimalisatie (hogere posities in de onbetaalde resultaten van Google)
  • kosteneffectief omdat er geen aparte mobiele website ontwikkeld dient te worden
  • content dient slechts op een plaats gemanaged te worden
  • verbetering van uw conversie resultaten (meer telefoontjes, e-mailtjes en ingevulde formulieren)

Eenvoudig testen of een pagina mobielvriendelijk is

googlesppedtestGoogle heeft een testpagina opgezet waarmee u eenvoudig kunt nagaan of een pagina van uw website mobielvriendelijk is. Doe de mobielvriendelijke test van Google om te kijken hoe uw website het er vanaf brengt.

Een mobielvriendelijke site laten ontwikkelen?

Indien u overtuigd bent van het nut van een mobielvriendelijke website of webshop bel dan naar Peter Lagerwaard op 06 - 1045 0949 voor het maken van een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek van een uur.

Onze klanten geven ons een 9.6/10!

Contact formulier

Heeft u een vraag of opmerking, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Kennisbank

Op de hoogte blijven?

Hieronder kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. 4 x per jaar handige marketing tips en info over internet.

Contact informatie

Semster

Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar

085 065 54 13 06 - 10 450 949

info@semster.nl info@semster.nl