Begin mei 2015 zagen sommige website eigenaren veranderingen in hun posities in de Google resultaten en begon het in SEO-kringen rond te zingen dat er weer een update van het Google algoritme gaande was. Deze update is nu officeel.

Google Quality UpdateSearch Engine Land heeft een formele bevestiging ontvangen van Google medewerkers dat het algoritme wijzigingen heeft ondergaan. De update richt zich op een betere afweging van de kwaliteit van de inhoud van webpagina's.

De afgelopen weken waren er wel duidelijke signalen dat de zoekresultaten aan het veranderen waren, maar kwam er vanuit Google geen bevestiging. Sommige bronnen spraken daarom al van de Phantom Update, maar de update is inmiddels dus bevestigd en Search Engine Land geeft deze de naam Quality Update.

Google geeft, zoals gewoonlijk, geen details vrij over de update maar de Google-watchers speculeren dat er een aanpassing is gedaan in de weging van de vele variabelen die worden gebruikt om de kwaliteit van de content te bepalen. Er zijn signalen dat informatieve websites betere zichtbaarheid hebben gekregen.

Al met al is dit weer een voortzetting van de trend om de inhoudelijke kwaliteit van de website zwaarder te laten wegen voor de rankings. Dat betekent voor website eigenaren dat de aandacht moet liggen op het creëren van kwalitatieve en unieke content. Waarmee van verkopende partijen verwacht wordt dat ze meer en meer als 'uitgever' gaan optreden.

Onze klanten geven ons een 9.6/10!

Contact formulier

Heeft u een vraag of opmerking, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

Kennisbank

Op de hoogte blijven?

Hieronder kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. 4 x per jaar handige marketing tips en info over internet.

Contact informatie

Semster

Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar

085 065 54 13 06 - 10 450 949

info@semster.nl info@semster.nl

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten